Love - Tender - Care

Welkom op de site van Stichting L.T.C opvangkonijnen

Opvang voor zieke, (nog) niet plaatsbare konijnen

Helaas wordt te vaak een konijn als een ding gezien en zo gemakkelijk als hij werd aangeschaft zo gemakkelijk wordt hij ook weer weg gedaan. Dierenwinkels vol met te jonge konijnen, een marktplaats bomvol met (gratis) aangeboden konijnen.. het is dieptriest hoe in Nederland over konijnen wordt gedacht en hoe er met ze wordt om gegaan.
Naar de dierenarts gaan is niet nodig, je haalt gewoon een nieuwe en dat is veel goedkoper. Wat gebeurd met de zieke? Nou die dumpen we dan gewoon het wild.. of zoals vele mensen nog steeds denken we geven hem de vrijheid en het beestje heeft de tijd van zijn leven. Helaas door deze denkwijze, gedrag van sommige mensen is het waarom ik dus een opvang voor zieke konijnen heb… omdat het helaas nodig is.
De konijnen die gedumpt worden kunnen niet overleven in het wild en zijn een zeer gemakkelijke prooi voor roofdieren. Mochten ze op tijd gevangen worden dan hebben de meeste dieren wonden, zitten vol maden, darmproblemen enz. Hun weerstand is al zo verlaagd dat het heel moeilijk voor ze is om die strijd nog te winnen.

We doen wat we kunnen om deze rakkers te redden en we troosten ons vaak met de gedachte dat we ze tenminste nog L.T.C hebben kunnen geven wat ze bij hun vorige baas heeft nagelaten.

Niet alleen zieke gedumpte konijnen komen hier in de pleeg maar ook konijnen die getroffen zijn door E. cuniculi of konijnen die moeten bijkomen van een operatie of gewoon ziek zijn geworden.
Gelukkig gebeuren er ook heel veel leuke dingen en gaan vele konijnen gezond naar de opvang Konijnenparadijs te Blesse waar ze ter adoptie komen te staan en een geweldig nieuw thuis vinden.

ACTIE BIJ STICHTING DIERENDONATIE

Dank jullie wel lieve donateurs van Dierendonatie voor de 2 zakken science selective voor onze konijnen.

Ook dierendonatie super bedankt dat jullie ons hierbij hebben geholpen. Super super bedankt !!!!

Op de hoogte blijven over onze opvang?
Updates, nieuws en de tijdelijke bewoners kun je vinden op onze facebook pagina

► Home

► over LTC

► De bewoners

► De verblijven

► Helpen

► Contact

► Beleidsplan

Plaats je wel eens een bestelling bij Zooplus? Van elke bestelling die via deze banner wordt gedaan, krijgen we 3 - 5 % provisie en zo help je onze konijnen.