Love - Tender - Care


     De vaste bewoners

Bugsy en Gompi

Bugsy zijn moeder kwam hoogzwanger in de opvang en beviel al na een paar dagen. Bugsy sleepte met zijn achterpootje toen hij een paar weken oud was. Er zijn foto's gemaakt maar er was geen breuk niets te zien. Toen Bugsy ouder werd kreeg hij echt last van het verlamde pootje en deze is toen ook geamputeerd.  Helaas bleef het daar niet bij. Bugsy bleek splay legs te hebben en zijn pootjes spreiden zich zijwaarts. Op dit moment kan Bugsy zich zelf redden en loopt, wast zich zelf en is een happy konijntje die samenwoont met zijn vriendje Gompi.  Bugsy mag hier blijven wonen tot het niet meer gaat en het voor het manneke een last gaat worden, gelukkig is dit nu nog niet het geval want het manneke geniet met volle teugen van zijn leventje. 

Jay en Jumpie
Jay werd gratis aangeboden op marktplaats, hij zou een hersenvliesontsteking hebben gehad en hierdoor was zijn koppie scheef komen te staan. Er stond bij geschreven dat het verder geen kwaad kon en dat het konijntje zich prima er mee kon redden. Bij ons gingen alle alarm bellen al rinkelen toen we de foto's zagen en wisten we gelijk dat het EC was en geen hersenvliesontsteking. Jay is uit de kop van Noord Holland gehaald en kwam hier in de opvang waar we gelijk zijn gestart met de medicatie tegen EC.  Jay werd stabiel en met de tijd is zijn koppie mooi recht komen te staan en gaat het goed met het manneke. Door Jay de EC in ernstige mate had en de kans dat het terug komt aanwezig is hebben we besloten Jay niet ter adoptie te doen maar blijft hij hier in de opvang wonen. Jay woont samen met Jumpie, deze dame heeft een brand overleeft en haar vriendje in de brand verloren.  Ze is nu haar traumaatjes kwijt en zeer gelukkig met Jay. 

NIkkie en Dandy
Nikkie kwam in de opvang omdat ze verlamd was als gevolg van EC. We zijn de behandelin gestart en gelukkig sloeg deze aan. Na een aantal weken liep Nikkie weer hoewel het niet perfect is redt deze dame zich prima ermee. We heeft een tijdje samengewoond met Wessel maar Nikkie is een pittige dame en arme Wessel kon haar niet de baas. Nikkie zit nu samen met Dandy. Dandy heeft een abces onder zijn oren die steeds weer terug komt en geen behandeling verder meer mogelijk is. Het abces is open en we laten het gewoon zoals het is en hij mag heerlijk hier genieten met zijn Nikkie.

Dokus en Frummel
Dokus heeft EC wat met regelmaat terugkomt, het manneke is niet stabiel. Dokus zat samen met Frummel bij opvang Hazel en door hij steeds een terugval krijgt is adoptie onmogelijk. Dokus hebben we onder onze hoede genomen en hij mag samen met Frummel hier in de opvang wonen. Dokus is 6 jaar en Frummel 5 jaar

Zorro en Lora
Zorro en Lora zijn beide EC konijnen en op dit moment redelijk stabiel. Lora is gedumpt in een doos bij een andere opvang. Lora is iets van 8+ en heeft EC. Ze kon toen nauwelijks lopen en had totaal geen spiermassa. Dit alles is bijna niet meer te merken alleen haar koppie staat nog wel iets scheef. We blijven nog wel even de panacur geven. Lora en Zorro zijn een geweldig stel en hoe gaaf is het om 2 kneusjes nog zo een fijn leven samen te geven.Lora heeft nog wel steeds haar hoofdje scheeft staan. Zorro heeft een abces onder zijn oog die we tot nu toe onder controle kunnen houden.

Colijn en Marijn
Marijn een ventje van 9 jaar heeft een abces onder het oog veroorzaakt door twee slechte verrotte kiezen, helaas waren deze niet volledig meer te verwijderen. We hopen hem toch nog een mooie tijd te mogen geven samen met Colijn. Colijn is een snot konijntje die met regelmaat 'verkouden' is en hiervoor behandeld moet worden.

Kasper

Kasper kwam via een andere konijnen opvang bij ons binnen. Kasper heeft EC en is helemaal blind. Dit manneke vraagt daarom speciale zorg en mag daarom hier bij LTC in de opvang wonen.

Snuf
Snuf met EC is stabiel, krijgt ook geen medicatie meer .. maar zijn kop staat aardig scheef, als zijn koppie ondersteund wordt kan die wel recht staan. Tja en nu... Snuf eet en drinkt prima, redt zich zelf, hij tolt niet alleen die kop staat scheef. Wellicht dat dit met de tijd beter gaat worden en die tijd gaan we Snuf uiteraard geven. Maar om nu al die tijd dan in je uppie te moeten zitten is ook niets daarom hebben we Snuf  onder plaatselijke verdoving laten helpen. Nu nog een vriendinnetje voor Snuf en dan is zijn leventje compleet

Milo
Milo kwam in april 2018 bij ons in de opvang en was toen 3 maanden oud. Het manneke heeft een dikke bolle buik maar zijn ruggengraat kun je voelen. Milo heeft chronische darmproblemen ( het megacolon syndroom) en we ondersteunen hem waar we kunnen. Uit ervaring weten we dat dit niet te genezen is en deze konijntjes helaas niet erg oud worden.

De tijdelijke opvang konijnen kunnen snel rouleren en voor we deze konijnen op de site hebben geplaatst kunnen ze al weer weg zijn. Daarom plaatsten we de tijdelijke opvangers op onze facebook pagina en kun je de ontwikkelingen van deze konijnen daar volgen

      

► Home

► over LTC

► De bewoners

► De verblijven

► Helpen

► Contact

► Beleidsplan